marți, 11 iunie 2013

Alchimistul

     Este una din cartile care mi-au schimbat viata. Este a treia sau a patra oara cand o recitesc si de fiecare data descopar lucruri noi si utile in aceasta carte.
            " Incearca sa stii intotdeauna ce vrei - Alchimistul"
     Este acea carte in care gasesc mereu raspunsuri la intrebarile mele, mai ales in clipele grele. Poate pentru ca ma face sa reflectez la ceea ce reprezint eu ca persoana si ce vreau de la viata. Ar fi frumos ca orice om sa aiba posibilitatea de a o citi.
            " Orice binecuvantare care nu e acceptata se transforma in blestem - Alchimistul"
     Este o carte pe intelesul tuturor, chiar si pe intelesul celor carora nu le place sa citeasca. In ansamblu pare o carte simpla, poate prea simpla, dar este foarte complexa, daca nu chiar putin complicata. De ce spun asta? Pentru ca ne da mult de gandit aparent la niste lucruri simple, iar informatiile vin ca un amalgan si ne descumpanesc putin. Ne obliga practic sa ne gandim la nevoile, dorintele noastre. Ne face sa ne gandim la ce ne dorim cu adevarat in viata.
    Pentru mine este o carte magica care, personal m-a ajutat enorm de mult sa evoluez ca si fiinta spirituala. Consider ca daca nu as fi citit-o as fi de mii de ori mai saraca.
            " Si atunci a fost ca si cum timpul s-a oprit in loc, iar Sufletul Lumii ar fi aparut cu toata vigoarea in fata flacaului. Cand i-a privit ochii negri, buzele nehotarate intre zambet si tacere, a inteles ca cea mai importanta si mai inteleapta parte a Limbajului pe care-l vorbea lumea era aceea care facea ca toti pamantenii sa-si inteleaga inimile(...). Tot ce intelegea flacaul era ca se afla in fata femeii vietii lui si, fara sa fie nevoie de cuvinte, si ea trebuia sa stie asta - Alchimistul"
    Ma intreb de multe ori, ce rost au cartiile cu informatiile lor cu tot, daca nu ne ajuta catusi de putin sa ne inaltam spiritual? De ce in loc sa traim azi. amanam pe maine? De ce in loc sa ne bucuram de cei dragi, de natura, de pasari, de animale, de Cer etc, stam incruntati si alergam...pentru ce? Pentru un viitor mai bun? Dar nu stim daca mai exista maine...Pentru avutie, bogatie? Dar asta nu o sa se intample prea curand iar noi o sa imbatranim...si va fi cam tarziu sa ne mai bucuram.
    Nu pot zice decat: cititi aceasta carte si reflectati. Ce inseamna viata pentru voi? Este acum sau...candva??
            " Fiecare clipa de cautare este o clipa de regasire - Alchimistul"
    Nu este nevoie de a transforma plumbul in aur pentru a fi alchimisti...totul sta in mainile noastre!!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu