luni, 3 iunie 2013

O zi magica

    Era intr-o marti. Plecasem in cautarea unei slujbe. A mia oara. Trecuse o luna de cand plecasem de la slujba anterioara in cautarea unei slujbe mai bune. Imi doream sa evoluez cumva. Dar luna trecuse si nu se intamplase nimic. Ma simteam descurajata si deja eram la limita cu banii. Epuizasem cam toate locurile pe care le cunosteam si nu numai, dar nu gasisem nimic. Tin minte ca era ora 4 si desi era o vreme mohorata si afara burnita am hotarat ca trebuie sa mai incerc. Asadar am plecat spre statie si mi-a venit in minte Gara de Nord. Am urcat in troleibuz si m-am asezat pe un scaun. Langa mine statea o doamna. Am rugat-o sa inchida geamul caci era curent si am intrat in vorba, doamna era foarte draguta. I-am spus ca eram in cautarea unui job dar ca orice s-ar intampla am sa fiu pozitiva. La un moment dat am  privit pe fereastra si i-am spus ca Cerul si-a schimbat culoarea, era de un albastru mai senin. Ea m-a privit si mi-a zis ca sunt o fire optimista daca pot observa ca Cerul si-a schimbat culoarea. Atunci, dupa mult timp am zambit din inima pentru ca mi-am dat seama ca asa era. Am coborat la aceeasi statie, ne-am sarutat pe obraz ca doua vechi prietene, ne-am urat de bine si am pornit-o fiecare pe al ei drum. Deja mi se schimbase dispozitia.
    In drumul meu am dat de 2 florarii. In dreptul uneia am zarit pe jos un cap de lalea galben solar. Iubesc florile asadar m-am aplecat, am luat-o si am bagat-o in buzunar. Deja mi se parea ca Dumnezeu imi zambeste. In buzunar mai aveam si un talisman cu un ingeras cazut de la o bratara si asta imi dadea mai multa incredere.
    Am pornit-o pe o straduta laterala. Am parcurs-o cautand anunturi dar n-am vazut nimic. Deja ma descurajasem de tot cand am trecut pe langa o cafenea. Stiam ca experienta nu prezenta un atu la mine, dar m-am hotarat sa incerc. Era ceva ce ma indemna catre acel loc. Am intrat si am dat de un tip. M-a intrebat ce vreau, i-am explicat si m-a poftit sa iau loc. Vorbea cu cineva tot pentru un post.
    Mai departe am discutat, m-a invitat sa vorbesc cu seful si astfel am obtinut o slujba.  Eram mai mult decat fericita, ziua aceea, desi era mohorata se luminase ca niciodata pentru mine.
    A fost o perioada frumoasa din viata mea in care am cunoscut oameni deosebiti. Desi acum nu mai lucrez acolo, acea slujba mi-a adus multe lucruri bune.
    Acea zi a fost magica. Inca de atunci am crezut ca Dumnezeu a fost cel care mi-a condus pasii acolo...
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu